Ursul Rambo a vizitat căsuța de vacanță a doamnei Săvulescu de la Ojasca!
Ireal, dar adevărat! Au trecut doar două zile de când celebrul urs Rambo din Ploiești a fost relocat în zona de nord-est a județului Prahova, orientat cu fața către comuna Siriu, județul Buzău, că deja face din nou furori!
„În această noapte, în preajma orelor 1,00 – 1,30 a fost sesizată prezenta unui urs în satul Ojasca, zona SMA – Blocuri – parcare salariaţi Secţia Ojasca. Am rugămintea sa trataţi cu seriozitate informaţia şi sa evitaţi deplasările în zonele alăturate satelor Unguriu şi Ojasca”, a fost mesajul transmis de primarul comunei Unguriu via g4media.ro, după ce în satul Ojasca a fost sesizat un urs.
Pe fir au intrat și inspectorii de la Brigada Diverse din Buzău însoțiți de un patruped Belgian Malinois, care specialiști B.D. au fost abilitați să raporteze următoarele:
Am găsit urme de urs care în proporție de 99% sunt ale lui Rambo. Casa de vacanță a doamnei Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău nu a fost afectată. De asemnea, foișorul cât o casă, iazul cu pești piranha, mini terenul de baschet și viluța nu au suferit avarii.
La Ojasca s-au găsit însă și urme de altceva: urme de Toma, primarul municipiului Buzău. Inspectorul Malinois e teribil de ager!
Urmele lui Constantin Toma datează încă din anul 2003, atunci când primarul Buzăului a intabulat suprafața de teren a fostului SMA comunist de 7261 mp și 6 (șase!) clădiri aflate în proprietatea SC Agroglobal SA, una din firmele falimentarului holding Grup Romet.
Cercetările de la fața locului, plus cele specifice, au mai relevat faptul că în anul 2006, proprietatea a fost vândută către SC Agra SA, o altă firmă din Grup Romet, ce la data faptelor avea ca acționar majoritar (99,9756%) pe SC Totalagro SA Poșta Câlnău (ați ghicit, tot Grup Romet).
Cu un an înainte, prin intermediul SC Totalagro SA, Toma avea să acceseze fonduri SAPARD în valoare de 472.572 lei pentru construirea pensiunii turistice ce avea să devină Pensiunea Valverde din Poșta Câlnău și 694.046 lei pentru achiziționarea de mașini și utilaje agricole noi.
La data faptelor mai sus enunțate, deținătorii de acțiuni la purtător ai SC Totalagro SA erau soții Cuza Dan și Rodica și Constanța Coman (97,6027%), fina primarului Toma.
În prezent, Cuza Dan este directorul SC Urbis-Serv SRL, firmă controlată de Consiliul Local Buzău, la rândui controlat de Constantin Toma.
Cuza Rodica este șef serviciu în cadrul Primăriei Buzău.
Constanța Coman conduce în continuare câteva din firmele controlate de Constantin Toma.
În martie 2013, cei 7261 mp și cele 6 clădiri și-au găsit noi proprietari – soții Brandabur Marius și Brandabur Chivuța, bărbatul fiind un fost acționar-păpușă în mai multe firme ale holdingului ROMET, în prezent administrator imobiliar (om în curte, om bun la toate) la Hadar Chalet, proprietatea fiicelor lui Constantin Toma.
Despre „aventurile” de la și cu Hadar Chalet puteți citi mai multe AICI și AICI.
Important!
Înstrăinarea succesivă a proprietății de la Ojasca a fost inițiată atunci când la holdingul ROMET se întrezăreau zorii falimentului. De altfel, mai multe proprietăți deținute de Constantin Toma și de firmele sale au ajuns pe mâinile unor persoane care nu aveau legătură cu familia Toma, dar care erau legate ombilical de aceasta.
În septembrie 2016, după ce Constantin Toma a fost ales primar al municipiului Buzău și aparent scăpase de problemele financiare, soții Brandabur, doi oameni extrem de modești, au vândut terenul și clădirile soților Săvulescu Marius și Săvulescu Simona, care la mai puțin de un an distanță au dezmembrat suprafața de teren din care au rezultat două proprietăți distincte, una de 3.706 mp, iar celalată de 3.555 mp ce a fost vândută în acceași zi unor prieteni de familie.
Cine este Săvulescu Simona?
Păi, doamna Simona este mâna dreaptă a primarului Toma de mai bine de 20 ani. A fost director și acționar în mai multe firme deținute sau controlate de Constantin Toma.
A fost adusă de Toma în primăria Buzău în anul 2017. A fost pe rând consiler personal al primarului și membru în mai multe consilii de administrație ale firmelor controlate de CLM Buzău.
Destinația finală a Simonei Săvulescu a fost de la bun început vârful Companiei de Apă Buzău. Ținta a fost atinsă în aprilie 2019.
Șefa Companiei de Apă este deținătoarea unui brevet de invenție – PROCEDEU PENTRU OBŢINEREA BORŞULUI PASTEURIZAT ŞI NEPASTEURIZAT, AROMATIZAT ŞI NEAROMATIZAT.
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a borşului destinat consumului alimentar, ca atare sau în combinaţie cu alte ingrediente. Procedeul conform invenţiei constă în fermentarea controlată a tărâţei de grâu şi/sau porumb, în prezenţă de elemente de fermentare, cum ar fi drojdia de bere sau bacterii de cultură, urmată de filtrare, aromatizare cu 0,1…20% ingrediente naturale, îmbogăţire cu vitaminele B şi C, şi pasteurizare la 50…100°C, timp de 0,1…48 h.
Simona Săvulescu, Cuza Dan și Cuza Rodica sunt doar trei personaje dintre foștii angajați de la Grup Romet pe care Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, i-a adus în administrația buzoiană.
Citește și ASTA!