Buzău, viceprimar USRPLUS – „Dăli dreacu di cărți di citit, noi undi mai facim nunți, botiezuri și parastase?”

Explicație halucinantă a viceprimarului USR al comunei Lopătari, județul Buzău, Oancea Marian Gheorghe, după ce consilerii locali conduși de dumnealui au votat împotriva implementării unui proiect cu fonduri europene.

„Noi (consilierii locali USR) considerăm că locuitorii Comunei Lopătari au nevoie de acest spațiu pentru desfășurarea tuturor evenimentelor necesare acestora, ca de exemplu: nunți, botezuri, cununii, etc.” (parastase n.r.)

În accepțiunea useristului Oancea copiii și adolescenții lopătăreni nu au nevoie cărți și alte obiecte care i-ar ajuta să-și deschidă mintea și viitorul, ci de paranghelii unde să răsune manele turbo.

Context

În ședința de miercuri, 29.03.2023 a Consiliului Local consilierii PSD și o parte din cei USR au refuzat implementarea unui proiect cu fonduri europene la Lopătari. Primarul Claudiu Constantin a propus renovarea și dotarea clădirii în care se află Biblioteca Comunală și transformarea ei într-un loc potrivit pentru mai multe tipuri de activități – cu bani din PNRR printr-o bună colaborare cu Consiliul Județean Buzău și alte câteva zeci de Biblioteci Comunale din județ. Prin votul lor consilierii de la Lopătari au blocat tot proiectul care se umează a fi implementat la nivelul judeșului Buzău.

„Finanțarea este destinată exclusiv reabilitării și dotării Bibliotecilor Comunale, iar termenul pentru depunerea proiectului este unul foarte strâns. Este de neînțeles cum o mână de oameni refuză dreptul lopătărenilor și a unor mii de buzoieni de a avea acces nu doar la infrastructură de secol 21 (amintiți-vă că anul trecut au respins o rectificare bugetară care era să ne lase fără alt proiect depus pentru un Centru Comunitar Integrat), ci și la cultură și dezvoltarea unor abilități care să-i ajute în traiul lor de aici de la țară. Cu această finanțare puteam crea pentru elevii pe care-i mai avem în comună un spațiu adecvat pentru diverse tipuri de ateliere și prezentări, lucruri absolut normale în anul 2023. Sunt bani în PNRR pe care-i obținem cu multă trudă și foarte greu în contextul datoriei noastre la AFIR, însă consilierii locali refuză iar și iar marile șanse de dezvoltare a comunei.”, Caludiu Constantin, primar Lopătari.

O nouă ședința a fost convocată ieri, joi, 30.03.2023, dar consilierii PSD și USR au ignorat convocarea primarului și nu s-au prezentat.

Oancea Marian Gheorghe oferind un recital
Oancea Marian Gheorghe oferind un recital

Votul negativ al consilierilor locali USR și PSD Lopătari blochează un proiect cu bani din PNRR din care mai fac parte CJ Buzău și  alte 28 de UAT-uri din județ.

Despre Oancea se știe pe toată Valea Slănicului că este mare iubitor de nunți, botezuri, parastase și adipate, dar și un extraordinar accordion player.

„Fără nunți și parastase viața e pustiu!” – Marian de la Lopătari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *